Snö it was!

Visst var det snö ute, precis som Ninni sa!
Lyste upp det riktigt fint!

Pusspåer!

Tydligen snö?

Vaknade av Ninnis glädjetjut nu vid 7-tiden. Tydligen snöat en hel del i natt? Jag får väl ta en titt vid 8-tiden när det är dags för mig att äta min blåbärsgröt och ta min penicillin.

Hannah var inne med brustabletten som ska lösa upp allt äckligt i lungorna och sen är det "bara" för mig att hosta upp eländet...så äckligt!!!...men det är enda vägen ut ur kroppen så det är bara att snäll hosta på och spotta ut. YIACKKKKK!!!

Har i alla fall sovit bättre och mer de här två nätterna hemma än alla nätter ihop på NÄL. Sömn är bra antar jag? Men det är fortfarande segt att ta djupa andetag så det tar väl sin lilla stund det här?

Nu lura lite på kudden innan dags att gå upp.

Pussochkramochnjutavsnön!

Nu pyntas det

Julmusik i högtalarna och lådorna med julsaker uppburna från förrådet så nu kör Yvonne och tjejerna järnet medan jag ligger nedbäddad och får se dem springa förbi med stora leenden. SÅ MYCKET BÄTTRE ÄN NÄL!!!!!!!!

Så nu har jag fått julmys i mitt sovrumsfönster av Ninni.

Pusspåer!

Lugnt och fint

Well, kan ju inte säga att det händer så mycket i mitt liv just nu. Sover, hostar och äter.
Yvonne är en klippa! Hon har fixat mat, sorterat all tvätt, startat tvättmaskiner och dammsugit....och hållit mig sällskap förstås. ❤
Just nu pluggar Ninni och Yvve och Hannah är iväg och handlar lite.

Fått fina blommor hem också.
Från Kicki och Hans-Ove, Agneta på Volvo och Condesign. Blev väldigt glad och det värmde gott i hjärtat mitt. Tack! ❤

Nu sova lite igen.

Pussochhostpåer!

Hemma, hoppas för gott!!

Nu hemma i min egen säng. Ytterligare tre dagars penicillinkur väntar men bara en tablett om dagen.
Moster Vonna här och tar hand om mig! ❤❤❤
Älskar dig för det!

Nu sova!

På sjukhus

"Mammsen" dvs Kicki, hörde av sig och frågade vart jag höll hus? Inget på Bloggen och FB på flera dagar?

Jag ligger sen i Tisdagskväll inlagd på NÄL efter att röntgen visat en kraftig dubbelsidig lunginflammation.

Ingen av de tre läkare jag träffat sen jag blev förkyld natten mellan Lördag och Söndag för två veckor sedan har hört något på lungorna!! Inte ens läkaren på akuten i Tisdags som ordinerade lungröntgen hörde något.
Men mitt CRP (snabbsänka) låg över 100 och man ska ha 5 när man är frisk.

Antar att det hade väl inte behövt gå så här långt om jag fått behålla den första penicillinen i kroppen? Det var när jag inte fick behålla den nya heller som jag fick order av vårdcentralen att åka till akuten.

Dessa dagar har varit helt vidriga. Mitt levervärde,när jag kom in, var förhöjt som en biverkan på hostmedicinen Cocillana så jag kunde inte få Alvedon eller full gas pencillin. Fick normal dos de tre första sprutorna och sen ner på en tredjedel så därför har detta tagit extra lång tid kan jag tro men de vill ju inte sabba levern för mig.

Idag trodde jag att jag skulle kunna få åka hem men eftersom mitt i allt så har jag dragits med huvudvärk (spyr ibland av huvudvärken) så rekommenderade de att jag stannar kvar och får penicillinet intravenöst och så ökade de dosen till norm dos då mitt levervärde börjat stabilisera sig. Så jag kommer under ett dygn få tre dygns doser. Huvudvärken är för tillfället borta och jag hoppas att den förblir det!
Mår rävpiss av penicillinet när jag får det men det rättar upp sig efter mån timme.

Längtar sjukt mycket efter mina barn!!❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
och att få komma hem men jag inser att det är väl bäst att bli friskare först. Då har Moster Yvve lovat att komma hit och hjälpa mig de första dagarna. Så tacksam och glad för det! ❤❤

Min Henk har varit fast som en klippa i stormen denna veckan och inte vikit från min sida. Har haft sjukt jobbigt med att vara på sjukhus och det är när han varit här på dagarna som jag kunnat koppla av och sova. Han har också kunnat prata för mig när rösten svikit mig.
Jag älskar dig Henrik!! och är så tacksam för att du sett och förstått vad jag behövt när jag varit för klen att kunna uttrycka mig! Är så trygg och tacksam!

Idag har han hjälpt mig att duscha för första gången på över en vecka...det luktade inga hallon om mig inte! och hur håret såg ut ska vi inte prata om! men det är väl en världslig sak när man inte är på topp.
Ligger och funderar lite på hur lång tid det tar att komma " tillbaka" efter en sån här pers?
Nån som vet eller känner nån som vet? Antar att det är individuellt?

På Tisdag ska jag få träffa en läkare och prata om den migränliknande huvudvärken som kommer och går. Vi tar alltihop nu, tyckte överläkaren Per här på 51:an, när jag ändå är på plats. Ska den utredas via vårdcentralen så tar det ytterligare 3 månader och det kan ju kvitta.

Ja, nu vet ni varför det varit så tyst här.
Saknar er alla men mest mina älskade busongar!! ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Pussochhålltummarnaförmig!!

VÄND!!!

OK livet!!!! Nu är det dags att vända!!! Bort med all skit! Dela åtminstone upp det så att jag orkar beta av ett problem i taget tack?!

Är allergisk mot penicillinet igen och har ont i huvudet och bara spyr. Hostan har lugnat sig lite lite lite och är lösare så man kan hoppas att det vänder men givetvis fixade inte magen all medicin så nu åkte jag på magkatarr igen. Jävla ekorrhjul!

PussfrånledsenmattochtröttSuss

Vaknar med huvudvärk

Det enda symptom jag inte haft under de tidigare dagarna är huvudvärk men idag gör den stor entré! Vaknar med huvudvärk och tryck i öronen.
Varenda muskel i överkroppen gör ont av allt hostande men jag fick i alla fall sova i natt.
Längesen jag var så här ras av en förkylning. Det känns som om man aldrig ska bli frisk igen!?

Längtar efter att vakna på morgonen och sukta efter första koppen kaffe. Inget sug alls efter kaffe...inte mat heller även om jag inser att jag måste få i mig käk med all denna medicin i magen.

Sverige och Zlatan var tydligen grymma igår!! Hörde tjejernas jubel från soffan...själv hade jag gått och lagt mig för jag ville bara soooova!! Svårt att göra med den klacken på plats i lyan! :)

Om 14 min får jag äta en macka. Det är nog bäst att göra det för min mage kurrar av hunger (tydligen).

Pussåhej! ❤

Öppnat eget apotek

Gjorde en DUNDERTABBE i morse!
Åkte till min gamla vårdcentral först!!! innan det klack till att jag har bytt ju!! Innovatum har inte öppet hus så det var bara att köra hem och ringa dem. Fick tid kl 15:15 och ena lungan lät så där och tätheten var inte heller bra så jag fick penicillin, luftrörsvidgande inhalator, Cocillana och Alvedon!
Rena egna Apoteket här nu!
Hoppas såååå att det hjälper för jag mår SKIT!!!

Tack gode Gud att tjejerna är så stora så att de kan fixa mat till både sig själva och till mig. ❤
De har varit klippor dessa dagar! Vet att de tycker det är tråkigt när jag inte är i form och allt är som vanligt men men så är det ibland!

Nu ligger jag på soffan...tjejerna väntar på Sverige - England matchen i Friends arena.

PussochHålltummarnaattjagfårsovainatt!! ❤

Önskelista

Alla har ju drömmar och saker de önskar sig, det kan vara små och stora saker.
I kategorin "Min önskelista" kommer jag att skriva saker som jag önskar mig.
Jag kommer också ge en liten förklaring till varför. Allt kommer INTE komma i rätt prioordning för då hade jag behövt göra om listan varje gång!
Den kommer att fyllas på och en del saker kommer säkert att tickas av (då kommer texten bli genomstruken för att fortfarande se hur mina önskningar sett ut) allteftersom mina önskningar, små som stora uppfylls! :D
 
  
 
 
1. Ett hus.
För att vi ska kunna bli EN familj!
 
2. En pyjamas. (Mysig, inte kallt sidentyg.)
Morgonrock i all ära men man känner sig ändå inte "klädd" och kan sitta hur man vill uppkrupen i soffan utan att tänka på hur morgonrocken "beter" sig.
 
3. Att få gå till en frisör och klippa mig och tona håret. 
Bara få bli lite bortskämd och göra allt samtidigt. Annars klipper jag mig hos frisör och tonar själv hemma...men det är inte samma sak liksom.
 
4. Ett jobb nära hemma.
Trivs FAKTISKT bra där jag är men att få tillbaka drygt två timmar av min fritid varje dag skulle värdesättas så mycket! och tryggheten att finnas nära kidsen även om de är stora nu.
 
5. Att komma igång med löpningen och hålla den regelbunden!
Har ju klarat det förut så det borde inte vara omöjligt?!
 
6. Ett par snygga, svarta, stövlar utan foder med liten klack som inte glappar i vaden.
Förstår inte att det ska vara så svårt att hitta ett par som inte ruinerar en?
 
7. Just idag; Att få bli frisk från förkylningen.
Sega jäkla hosta!!!! 
 
 

Jag har fått mat!

Tjejerna och Henk gjorde kvällsmat till mig ❤

Så gott, insåg nämligen att jag inte ätit på HELA dagen förutom en macka. :P
Har ingen matlust direkt...hostar så jag nästan spyr...asjobbigt!

Pussågonatt

Sjuk

Hostar snart lungorna ur mig! :'(

Hörsnärjagmårbättre! ❤

Nu längtar jag!❤

Imorgon är det Måndag! och mina hjärtan fyller lyan med kärlek, värme och musik (å lite plattänger, kläder, skor och smink lite överallt 😜)

Längtar, längtar, längtar!!!

Pussfrånhonmeduteliggarhostan

Vatten, te med honung och Panodil.

Har verkligen fått kurera mig idag...gick raka vägen från sängen till soffan där jag pallade upp mig med massa kuddar för att jag hostar mindre då.

Segat framför TV, paddan och sovit hela dagen. Så tråkigt! Ville åkt och kramat om pappa och följt med Henk ut till Landet när kidsen kom för att fira honom!! Han hade lagt in kort på Instagram så jag fick titta där. Å så har jag spelat Quizkampen hela dagen! Kul när allt annat är så tråkigt!

Just nu ligger jag och tittar jag på 3:an och "Aldrig mera fet". Tråkigt när man måste må så dåligt av sig själv och sitt eget utseende. De får tillgång till egen PT och fifasen vad häftigt det hade varit att få en sån kickstart...inte för att jag behöver viktmässigt men jag saknar den regelbundna träningen som jag inte driver på av mig själv längre! och det är jag väldigt ledsen för!
Jag vet ju att jag kan och jag "skyller" väldigt mycket på pendlingen.

Beundrar PT:n Erica för hennes tålamod för jäklar vad ursäkter det haglar i luften!!


Själv vill jag nu bara bli av med förkylningen! och så ligger jag och funderar på framtiden...mycket som händer just nu...typ alla bollar i luften på en gång! Men det är bara att ta en sak och en dag i taget! och egentligen är det mesta sakerna positiva...bara en som är riktigt seg...men den är fler drabbade av så jag är inte ensam i alla fall.

Pusspåer!

Fars dag❤

Precis talat med pappa på telefon. Blir till att åka och uppvakta honom en annan dag i veckan som kommer...besparar honom den lilla bonusen att bli smittad av min förkylning ifall jag skulle åkt dit idag.

Älskar dig Pappsen!! ❤

KramdindotterSuss

Kort "catch up".

Inser att jag inte varit inne och skrivit sen i Söndags?! Well, inte mycket tid och ork att skriva de veckor man gör gruvskiftet! Ninni var hemma på Måndagen efter vårdcentralbesöket och jag fick lov att jobba hemifrån vilket var så skönt. Hade ju tappat 1 1/2 arbetstid i bil till ingen nytta annars.
Resten av veckan gick i arbetets tecken och det fanns bara tid till att äta, fixa matlådor och ombyte till nästa dag innan man kapsejsade i soffan eller i sängen. Inte mycket socialt liv här inte!
Men i Fredags var det dags att träffa Järngänget igen och det blev en supertrevlig kväll!! ❤
Andreas från Lidköping kom hit och sov hos oss och var med ute. Sen var det ju Pia, Stefan, Tommy, Henk och jag. Samt massor av andra kända ansikten då Combitech också var ute. När vi gick hemåt så fick vi sällskap av Anneli och Anders som vi sen mötte upp på Lördagen vid 12:30 och tog en promenad till Nova Arena där årets Vinmässa hölls.
Provade massor av goda viner och även lyxchoklad! Man kunde köpa 6 st för 50:- så jag slog på stort men hon i montern var så generös så jag fick med 8st hem!
Promenerade hem och så köpte vi pizza ihop med A&A och eter vi ätit var vi så trötta allihop så vi orkade inte dessert.
Henk och jag promenerade hem och slökolladepå TV medan vi väntade och när jag slog på Sjuan så var Trinny och Susannah i Thn och stylade om kvinnor. Helt plötsligt dyker Emelies konstverk på ett av elskåpen i stan upp i bild! Två ggr dessutom!
Då kan man ju säga att hon verkligen fångat Trollhättan på en bild! Bra jobbat Emelie! ❤

När jag gick och la mig igår mådde jag INTE bra, har varit lite småsnuvig men nu bröt förkylningen ut i full karriär! Hosta från helvetet och ont i halsen och är inte ett smack bättre nu på morgonen. Fryser och huttrar så jag är inte så mycket att hänga i granen just nu!

Håll tummarna att det vänder.

Pussåkramfrånmig

Vårdcentralen

Blir till att ta med Ninni till öppen mottagning på Vårdcentralen imorgon bitti. Jag ringde Sjukvårdsupplysningen och de hänvisade givetvis dit.

Som tur är har jag datorn med hem så jag kan kolla om jag missar något möte och då också meddela berörda att jag blir sen.

Nu väntar tjejerna och jag på Ove! och resten av gänget i Solsidan. :)

PussochimorgonärdetfullfartmotFredag!

Slöstäd

Är så slapp å slö men ändå så har jag gett mig i kast med att storstädat badrummet. Det går inte fort men det görs! :)

Ninni har klagat över sitt öra i några dagar hon känner inte av det hela tiden men då och då...får se vart det tar vägen och om de tar emot oss på jouren?

Hannah är iväg till Överby med Matilda.

Nu har vi i alla fall ätit Ninni och jag så nu är det dags att fortsätta slöstäda badrummet! ;)

PössåAjaxpåer

Gäsp

Klockan är 12:30 och jag sitter kvar i soffan med morgonrock på....så gött! men nu kanske det är dags att ta tag i livet!
Börjar med att städa badrummen och duschen sparkly clean!

Inte speciellt svårt efter att ha sett programmen "How clean is your house".
Ärligt talat! Jag har aldrig förstått mig på vuxna människor som aldrig städar och dessutom inte håller sina badrum fräscha!? Hur kan man ta hem gäster när toan är skitig och luktar skunk?

Hujeda! Har suttit med kudden framför ansiktet flera ggr under programmet för att inte spy! Det allra värsta jag vet är skitiga toalettstolar! Blähhhh!! Hur jäkla svårt är det? Lite Ajax och Klorin (eller det miljövänliga alternativet till Klorin, det funkar det med! Näe, nu får jag stänga av, fixar inte se mer!
Stackars barn som måste leva i den där skiten och få det som normaltillstånd i livet!
Visst, jag fixar en dammhund eller två men ren och skär skit?! Då har man släppt det för långt!

Pösspåer!

Tråkig avslutning på Lördagen

Fick spärra ett borttappat busskort igår kväll. Låter kanske som "ingen big deal" men jag har automatladdning på tjejernas busskort för att de alltid ska kunna ta sig dit de behöver när jag nu jobbar i Gbg. Med detta följer också risker för ifall det blir borttappat så kan den som hittar kortet åka på lååååångresa på min bekostnad så det blev att spärra kortet fortare än blixten igår när det hela upptäcktes.

Sen som om inte det räckte så råkade jag stöta till mitt vattenglas på nattduksbordet så det föll över min fasta mobilladdare som jag gillar så mycket så den kortslöt och gick sönder och över en förlängningssladd med många kontaktuttag så den fick gå i bingen för den vågar man ju inte använda när det kommit vatten i den.
Me so sad! :'(

Så här ligger man klarvaken och gjort det sen 06:30 en Söndagsmorgon och funderar över livet.

Börjar inse att det är totalt meningslöst att längta efter sovmorgon varje vardagsmorgon för jag verkar ju inte kunna sova länge i alla fall?!

PusspåerfrånenlitelessenSuss

Alla helgonahelgen.

Nu har vi varit i Råda och tänt ljus vid mammas och gammelmormor Ellens gravar. Det lös faktiskt redan ett ljus hos Ellen...
Känns skönt att det nu även lyser hos mamma. Vi visste inte riktigt om lyktan fanns kvar så jag hade köpt två olika sorters ljus. Den fanns kvar så tjejerna kunde tända varsitt ljus.

Blev en mysig biltur med mina tjejer. Vi lyssnade på musik, sjöng och pratade. ❤😄

Tycker om Rådas kyrkogård, den ligger i ett litet samhälle alldeles vid skogen. De lyser upp den 900 år gamla kyrkan så fint på kvällen.

Nu hemma i soffan igen, väntar och längtar att "Så mycket bättre" ska börja.

PussåhaenfinLördagkväll! ❤

En annorlunda syn.

Just nu sitter Ninni och Hannah bredvid mig i soffan...inget konstigt med det...Hannah har paddan i knät, inget konstigt med det...men Ninni!! hon sitter med läxan i knät! Syslöjdsläxan! Hon syr korsstygn! :) Någon som ser vad det ska bli för motiv?

När torktumlaren är klar tar vi Gittan och åker till Råda! :)
De åker med mig! och ville frivilligt! Vi har åkt dit ihop de senaste tre åren och har en mysig stund i bilen.
Tycker inte om tanken att det inte ska lysa ett ljus hos mamma när resten av kyrkogården lyser.
Har givetvis köpt ett ljus till gammelmormor Ellen oxå! ❤

Känns harmoniskt nu!

Pusspåer!

Min trötta 15-åring

Var precis inne och skulle kolla om Ninni ville ha frukost? Hon sov fortfarande sött och hade ett så vackert och rofyllt ansikte. Inga mardrömmar där inte. Känns så konstigt att denna blonda, blåögda och 175cm långa tjej är samma lilla Ninni som jag födde fram till världen den 9:e Oktober 1997?! Lilla skruttan!! ❤

Min minsta skruttis ❤ har varit vaken en stund och hållit mig sällskap och hon är inte så liten längre...passerade mig med några millimeter nu i sommar.

Well, jag börjar bli hungrig, undrar om lite kastruller och kastrullock kan få fart på dem till frukostbordet?
Eller så skulle man gjort som Laila Bagge Wahlgren i "Berg flyttar in"....väckt dem med att släppa ut en ödla i sängen! Hehe...my type of humor!

Pössåkurrimagen!

Shit...

Ligger fortfarande kvar i sängen....JALLA JALLA Sussi!!

Pöss

Godmorgon

Andra gången jag vaknar till denna morgon, första var vid 07:00.
Har legat och surfat runt ett tag. Har lite julklappsångest redan. Brukar älska att handla julklappar men nu skulle jag behöva kunna trolla med knäna. Blähhh!

Idag ska tjejerna till sin pappa en sväng för familjeråd och då ska jag städa och köra lite tvättmaskiner men först ska de få sova ut och så ska vi äta en mysig Lördagsfrukost med massor av tända ljus! Me like!
Henk är iväg till Järna med sina hjärtan och nu längtar jag massor efter dem! ❤

Så skönt att det bara är Lördag idag. Två hela dagar ledigt till. ❤

Tänder ett ljus här hemma för min mamma idag och hoppas att hon vet att hon finns i mina tankar även om jag inte sätter mig i bilen till Råda denna helgen. ❤ Vill inte köra själv och jag är inte säker på att tjejerna vill komma med?

Nu är det nog dags att gå upp och fixa kaffe och koka ägg till frukosten.

Pussochvihörs!

P.S: Ser att antalet besökare ökat och antalet sidvisningar skjutit i höjden. Kul! :)

Fredagkväll

Hannah spelade ju som sagt höstlovsbollen idag men det hindrade inte henne från att dra på sin vanliga fotbollsträning efter att ha slängt i sig lite mellis. När hon kom hem fick hon välja kvällsmat för att fira vinsten....jag får skylla mig själv!
Givetvis blev det Donken!
Men är hon nöjd med det så är jag.
Nu är vi tillbaka hemma och sitter framför X-factor. Stör mig något så grymt på Orup!! Bläääähhh!
Han känns som en träig och väldigt obstinat GUBBE!!

Här kommer en bild på Hannahs vinnande lag; Tiki-Taka

samt ett litet visdomsord som jag ramlade på inne på Instagram.

Pusspåer

De vann!

Hannahs lag vann Höstlovsbollen i år igen!
Me so proud!
 
Höll på att få hjärtsvikt sista matchen...så nervöst!
Nu en lugn och slapp Fredagskväll....halvsova i soffan och kolla dumburken med lite popcorn tror jag bestämt!
 
Pusspåer!
 

Bilder från igår

Nu strular det med bilder igen men här kommer de.

Härlig kväll!!

Åh vad nice det var att träffa mina go'a vänner!❤
Elisabeth kom till mig och svidade om och sen satte vi oss i soffan och tog ett glas rött. Efter en stund kom Malin och vi blev sittande och tjötade till 18:55 då vi i panik ringde efter en taxi för vi hade ju bordet till kl 19:00 och jag är en tids-Gestapo!

När vi kom till Majo bar, en tapasbar där vi skulle äta, så var min kompis sen 2:an i grundskolan på plats med sin vän Mia som var i Trollhättan för första gången. Hon är en böna från Huddinge som jobbar i Gant-butiken på NK. Mysig tjej!
Sen dök Pia upp, gravidare än nån annan! Hon är stötskön. 😄 Ska få sitt andra barn 13:e December. Hennes son är bara 13 månader så det blir tätt mellan syskonen. Men jag vet ju fördelarna med att få barn tätt så det är ju bara att köra!! 👍
Pia gick i Birgittas klass i gymnasiet.

De som jag känner bäst är m a o är Elisabeth, Birgitta och Malin. ❤❤❤

Vänner som skulle kunna ringa mig mitt i natten och jag skulle finnas där direkt.
Har även förmånen att få träffa nya stabila vänner under de senaste åren och det är lyx! Ren lyx!
Jag är så tacksam och lycklig för det.

Är ledig idag! 😄
Nu på morgonen gick jag upp vid 07:00 och skickade iväg Hannah på fotbollscup i Vänersborg.
Sen dess har Ninni å jag suttit uppkrupna under varsin filt i soffan och kollar dokusåpor och serier. Inte helt fel!😜.

Vi ska iväg till stan för bankärende, gäller att passa på när man är ledig!
Sen vidare till Överby för Ninni behöver träningsdojjor.

HaenfinFredag!




Reunion.

Ikväll blir det reunion med mina barndomsvänner!! Saknar dem så mycket! ❤ Berättar mer efteråt och hoppas på många foton då de inte brukar backa när de är i kamerans fokus!

Pusspåer! ❤