Lördagkväll

Äntligen är det Lördagkväll och N är avlämnad hos kompisen för övernattning inför morgonens resa.
Henschen har övernattningskompis här och det har lagt sig och ligger nu och tjattrar för fullt.

Just nu sitter jag och kollar på en film....ganska kul faktiskt...den heter "Just go with it" med Adam Sandler, Jennifer Aniston och Brooklyn Decker.
Har pratat med kärleken nu på kvällen...saknar honom rejält nu och det ska bli skönt att få träffa honom imorgon kväll!

Godnatt och sov gott!

Lördagmorgon och en fundering över tjejer/kvinnors beteende?

Vaknade med huvudvärk denna Lördagsmorgon i Juli. Vet vad det beror på! Oro för min dotter och för hennes kompis....och för min! Jag är ju nära vän med mamman till den dotter som nu är arg för att det uppstod missförstånd gällande en resa....och jag kan inget direkt göra åt det heller....min dotter har inte varit otrevlig eller skickat elaka sms.

När sånt här händer och jag innerst inne vet vad jag tycker men vet att någon annan tycker det motsatta kan jag stå upp för det...men när det gäller tjejerna....nu börjar det sprida sig i leden...och det blir att de två "versionerna" av vad som hänt sprider sig åt olika håll....partier för och emot bildas....kommer de att orka?

Hur ska en förälder göra!? Vad tycker ni? och VARFÖR är tjejer/kvinnor så elaka...även upp i vuxen ålder? Killar/Män backar upp varandra så mycket bättre. Är det våra djuriska instinkter för fortsatt överlevnad och fortplantning som göra att honsläktet ska utmärka sig och slåss om hannarna så att alla andra kvinnor är konkurrenter?! Är det därför vi inte ställer upp på varandra?

Jag vill verkligen INTE vara en sådan människa! Blähhh!
Ska göra allt jag kan för att vara så rak, snäll och schysst människa som det bara går...utan att bli trampad på.

Näe, nu in i duschen! Kaffet gjorde gott för huvudvärken! Skönt!

Lite seg.

Är lite seg idag...har varit med yngsta dottern och hennes kompis nere på stan en sväng...var så otroligt mycket folk!! Tog en fika och efter ytterligare en timme gav jag upp! PUH! Vet inte vad det var med mig? Är helt klart lite seg!! Jag brukar ju gilla att strosa?!...kanske är det för att jag tänkte på min äldsta dotter som hamnat lite ikläm mellan kompisars olika viljor.

Vill inte gå in och styra egentligen men lite guidning är nödvändig ibland. Tydligen har det förekommit en del elaka sms mellan två av dem och det är något som jag inte skulle tolerera alls!! Skulle jag få veta att N (som förkortningen på min äldsta blir) skickat elakheter på sms, via chatt eller via blogg skulle jag bli arg och MYCKET besviken! Mobilen skulle ryka på ett spett! och detta vet de båda så jag tror och hoppas att det aldrig har skett eller kommer att ske!!
Är dock väldigt stolt för det känns som om båda tror på dem själva och vågar stå för sina åsikter och det är väl inte helt vanligt i tonåren!?

Vi har väldigt högt till tak, döttrarna och jag...kan prata om det mesta...den lilla (Henschen blir smeknamnet på henne) är lite tystare och har lite svårare att sätta ord på känslor...men vi jobbar på't! :)

Just nu sitter jag framför TV:n och bloggar...har ingen koll alls vad som egentligen visas på dumburken...det är mest ljudet som sällskap jag söker....

N är nu iväg med några av vännerna och Henschen har kompis här hemma.

Hemmet skiner så det glänser för igår städade jag så svetten lackade!! Lyan har blivit ignorerat för roligare saker alldeles för länge! men så har jag ändrats ganska drastiskt de två senaste åren...skulle aldrig kunna släppa garden och låta en dammråtta få gotta till sig i hörnet för att JAG skulle få ha kul! Tragiskt att man kommer på bättre tänkar när man är närmare 40!? ;)

Nepp....nu ska jag nog ta med mig Henschen och köpa Lördagsmys, å hushållspapper, å pollennässpray och tops! så nu vet ni det!! :D

Hej hopp så länge!

Inte helt enkelt...

Det var ju inte helt glasklart hur man gjorde för att få till ny design!?

Fundersam Mamma

Hej!

 

Skapade denna blogg för att kunna vädra de funderingar och tankar som man stöter på här i livet. Jag kommer att hålla ganska låg profil om vem jag är och vart jag bor och detta mest för att jag ska kunna skriva så öppet jag bara kan men här kommer liiiite om mig själv.

 

Född 1971, bor i en mellanstor stad i  Sverige. Jag har två döttrar i tidiga tonåren som jag älskar över allt annat!!  Bor själv med dem varannan vecka och har också nu en ny härlig kärlek i mitt liv sen ett tag tillbaka :) Det är det jag känner att jag vill berätta just nu...fyller säkert på med tiden som jag skriver.

 

Det jag funderar på idag...

 

Hur länge får en 14-åring vara ute en Fredag/Lördag-kväll? och är det i så fall personberoende?

Välkommen till min nya blogg!