Julfix.

Vi var ganska sega tjejerna och jag idag när vi kom hem så vi tog en liten slapparstund i soffan. Sen gick Ninni in och la sig i sin säng...och somna! Götti! <3 Hannah fick lite energi så hon sydde julgardinen till vardagsrummet och hjälpte till att hänga upp julgardinen i köket.




Ursöta små julänglar på tyget.



 
Köksfönstret blev också jul-pimpat.



Sen satte vi oss i vardagsrummet och lyssnade på EMD's julskiva och tjejerna surfade
och jag började skriva julkort.






Nu mys i soffan!

Pusspåer!

Hrmpf!!

Idag dissar jag Västtrafiks "reseplaneraren"!! Gissa hur den funkar när en hel busslinje försvinner i cyberspace!!?? Då får jag åka med Vänersborgsbussen mot Halvorstorp för att till slut komma till ändstation i Sandhem. Dit ska jag ju inte ens! Ska ju av på en mellanhållplats! Fick RINGA dem och fråga om de ställt in 21:ans tur?...givetvis inte! Som tur var reste sig Blomman på jobbet och skulle åka hem så jag fick åka med honom...så slapp jag en tur runt hela Västsverige à la Ponny Eriksson! :D Köpte liten tygstump idag så nu ska vi få fina julgardiner i vardagsrummet. Ska bara få nån av tjejerna att köra symaskinen åt mig...undrar om man måste muta eller om nån verkar tycka det är kul? Bild kommer givetvis sen....om det blir fint vill säga! :D Pösspåer!

Trötta

Nu ska jag å Mini sova.
Ninni sitter å pluggar, redig tjej där! ❤

Godnattpusspåer!

Home alone

Tjejerna drog till träningsanläggningen. Det var tjejkväll med fotbollsklubben ikväll och alla tjejlag från födda -99 upp till damlaget ska delta.
Så nu ä jag solo....det betyder tända ljus, popcorn och just nu ett gammalt avsnitt av Vänner sen slår jag över till Tv3 och ett avsnitt av Masterchef. Gillar att se när andra lagar mat...medan jag mumsar popcorn! 😉

Pusspåer

Ny färg

Mini (Hannah) har klippt sig och tonat håret. Klippte sig gjorde hon hos frisören men jag tonade det. Hon hade valt Chokladbrunt. Jag tycket inte det blev så stor skillnad men det är nog bra så här första gången...hon var redigt nervös innan!
Nu ligger jag på soffan...lite trött i ryggen idag. Ska tillbaka till Helena på Torsdag morgon kl 8;00 så då blir det att ta bussen till stan och Älvhögsborg för hon var där då.
Idag är Henk iväg med sin son och bowlar, mys! ❤

Pusspåer!

Härligt minne!

Hitta ett foto från Rom igår!!
Sitter på restaurangen som låg vid vårt fina hotell "Merulana Inn" och har fått in min lilla efterrätt!!
Mmmm...längtar tillbaka...massor!!!


Ciaopåer!

I väntans tider

Så står man här i snålblåsten och väntar på en förhoppningsvis varm buss. Enda mysfaktorn just nu är dofterna av nybakt bröd som kommer från ICA Kvantum som ligger ca 100m bort.

Ha en fin dag på jobbet, i skolan eller var du nu planerar spendera dagen?
Pösspåer!

En stake till

Fick plockat fram den "gamla" staken också...för traditionens skull. 😉

Nu sova!

Nattiåpösspåer!

Fråga snällt om jag fick ta en middagsbild...

img_4522 (MMS)

Fråga snällt om jag fick ta en middagsbild till bloggen? De valde sina snyggaste looks...alla mina tre muppar!! :D  Det blev ugnsbakad lax, pressad potatis och sås på crème fraîche, lime och honung. Mööööms!! Pösspåer

Idag ska vi på Hannahs utvecklingssamtal. ...

img_3374 (MMS)

Idag ska vi på Hannahs utvecklingssamtal. Var inne på Unikum och tittade och det ser bra ut. Ska ta en liten promenix till skolan då jag absolut inte får cykla just nu, tyvärr.  Pusspåer!

Tomt

Har varit inne på SEB appen säkert 14 ggr idag för att se om lönen MÖJLIGEN dykt upp sisådär på kontot?! Men nix pix! Tomt!

Men den som väntar på nåt gott...som de säger....

Pusspåer!

Så här trött å sliten ser man ut efter en ...

img_3410 (MMS)

Så här trött å sliten ser man ut efter en helg med krånglig rygg...men än är jag inte nere för räkning..mest bara osocial och tråkig...och det är ju lite ovanligt...för att vara mig!! Pösspåer!

Ruttenskrutt

Så känner jag mig just nu!! Vill le men orkar'nte! Hittar inte leendet idag, inte julstämningen heller!
Henk är så snäll så jag blir arg...inte på honom utan på mig själv för att jag inte ens orkar vara tacksam. Vill dra ett täcke över mig tills ryggondet är borta och lönen sitter på kontot!!!

Vill tröstäta men är inte sugen på nåt?!? ...skulle vara Chipsådip då men det är ju värsta stormen ute så vem vågar gå ut?

Ninni smsa förut och fråga om vi inte kunde julbaka nästa helg med Henk å hans barn?...så nu blir det nog så på Lördag eftermiddag/kväll. Jag å tjejerna packar min fina matberedare jag fick i julklapp av moster och hennes man förra året och en x-tra kavel eller två och så drar vi till landet å bakar lussekatter och pepparkakor.

Pusspåer!

1:a Advent

Då var det första advent. Lite seg idag för ryggen känns av igen och jag är lite frusen.
Nu är vi hos Henk på landet och han ser till att få upp sina adventsljusstakar. Sen blir det att åka tillbaka till stan för jag måste handla inför veckan. Henk kommer att ha min bil då hans är på verkstad. Det gör också att vi inte kan sova här inatt för jag kommer ju inte till jobbet annars.

Börjar bli lite hungrig också. Undrar vad man ska äta idag?

Pussochfinadventpåer!

Min äldsta

Ninni hade lektion idag. Lärde mig allt hon kan om Iphones underbara värld. Och så tog hon kort på oss...efter att laddat hem en ny app. Jag gilla det så ni får också se det!
Snart dags att sova! Laddar för första ljuset och lite mer julstämning förhoppningsvis i snöns frånvaro!!

Pösspåer!

Mmmmm

Gottgottigottgott! 👍

Mot adventstämning

Nu har adventsstakarna kommit upp i fönstren och jag inviger också vår nya adventsstake som jag köpte på PB's homes outlet. Medan jag pyntade så stack Henk ut och sprang...är liiite avis ska jag erkänna men eftersom ryggen blivit bättre och bättre så håller jag mig lugn hemma.

Nu dags för Så mycket bättre och lite Rött, pepparkakor och gorgonzola. Muuums!

Pusspåer!

Dockningsstation

Nu har min nya kärlek fått en dockningsstation som ska stå på mitt nattduksbord. Kanonbra!! 😄
Idag har Ninni (stora L) varit här för Hannah är och spelar cup och Ninni ville slippa gå upp i ottan efter att ha varit på Club Turbin igår. Nu har vi ätit god mat och Henk kör henne till sin pappa för att hämta upp kläder och sen vidare till en kompis som ska ha fest idag så Ninni ska sova där. Joooo, det är föräldrar på plats...flera stycken tillåmed. 😉 Så jag är lugn och trygg.
Nu ska jag ner och hämta Adventsstakar och sätta i fönstren. Sen ska Henk och jag fixa julklappar till alla våra barn. Vi kan båda fixa ALLT till dem på internet i år, toppen!

Ryggen? Jo, det är faktiskt klar förbättring...inte helt OK men bättre och det är jätte skönt! 😜

Ha en fin Lördagkväll!
Pusspåer!

Spricka i disken

Jahapp! Har varit och träffat sjukgymnast Helena. Tydligen har jag troligtvis en spricka i en disk mellan nån av kotorna i ryggen! :(
Ska göra en övning en gång i timmen alla vakna timmar på dygnet till vi hörs på Tisdag förutsatt att smärtan inte börjar stråla ut i benet.

Hoppas, hoppas att det hjälper för detta är rent ut sagt för jäkligt! Får inte sitta utan bara stå, gå eller ligga. Stå upp och äta lunch förut var inte kul!! Bar'e taler om! ;)

Pösspåer

Dubbeldate

Det blir till att träffa två sjukgymnaster idag. Varit på Företagshälsovården men han rekommenderade att gå till kiropraktor. Trodde i mitt stilla sinne att man kunde få remiss från vårdcentralen men detta skrå är tydligen ansett som humbug fortfarande i dagens Sverige???
Well, nu visade det sig att sjukgymnasten på vårdcentralen var inriktad på ryggar så de tyckte jag skulle komma dit idag på ett återbud som se fått kl11:00. Kollegan är snäll och kör dit mig för bilen är ju i Göteborg med Snyggve idag. Får se om det klarnar? Annars får jag väl ta mig råd att åka till Rygg&Ledkliniken nästa vecka...dyrt men kanske värt det?!

Pusspåer

Trötter.

Man blir nog lite tröttare av att gå och ha ont. Vill få bra besked av sjukgymnasten imorgon! Att det går över snart...men det gör så ont ibland så det enda jag kan likna det vid är värkar vid en förlossning..men inte konstant utan i vissa lägen...molandet är där hela tiden men den skarpa, vassa smärtan är i vissa lägen...blähhh!

Godnatt och pusspåer

Har varit och lämnat Snyggves bil på Johan...

img_3297 (MMS)

Har varit och lämnat Snyggves bil på Johanssons garage. Vi fick vara med när min kollega som är sambo med "Johansson" skulle ta in sina hästar . 😃 lite förskrämda ser vi ut...men så är ju hästar inte så små heller. 😉 Nu är Mini här och hänger med oss för Stora L har sen träning ikväll och då chillar hon hellre här en stund än är själv...vilket jag gillar skarpt.  Pusspåer

Det blev att lämna bilen och ta cykeln hem...

img_1934 (MMS)

Det blev att lämna bilen och ta cykeln hem...skönare att cykla när det är ljust ute. Så nu ska jag röja lite hemma och sen ta en promenad tillbaka till jobbet och hämta hem bilen. Får se om ryggen blir bättre eller sämre? Har haft ont sen Tisdags morse :,(

Iphonelove.

Jag är kär! 😊 i min telefon. Så mycket nya roliga saker att lära sig! och jag får massor av hjälp av min goa syster och hennes familj....familjen Apple 😉 love them!
Borde nog sova nu...och Snyggve borde definitivt sova...han ska ju upp snart, stackar'n.

Pusspåer

Jag är igång!!!

img_7348 (MMS)

Jag är igång!!!

Lyxfrulle på landet. :-P

dsc_0986 (MMS)

Lyxfrulle på landet. :-P

Snopenheten - ett konstant tillstånd!

Åhhhhh!

Ringde i dag till min kompis Kundservice på Telenor för att höra om min telefon MÖJLIGEN skulle levereras någongång. Idag pratade jag med Jonna...
Hon frågade vilken slags Iphone jag beställt.
Jodå, jag svarade snällt...en Iphone 4S 32GB.
Well, den är det ju 3v leveranstid på, säger hon!

Nänä, 1-2 veckor sa hon som jag nytecknade avtalet med!
Jonna går in i rullarna och kollar....jodå, telefonen är framme på utlämningsstället...det är bara det att det är skickat en 16GB istället!!!!
WHAT!?!!?
Men ni hade ju en drive den helgen...en 32 skulle ju kosta samma!!!
Näe, det har vi inte haft!! säger hon!

Hujeda...well, jag klarar mig med 16 jag tog 32 för att hon sagt till mig att den kosta samma...men vad betalar jag nu? fråga jag.
Givetvis var kostnaden för 16 lägre så det var ju tur!
Som plåster på såren fick jag en månad gratis p g a allt strul...det var ju serviceminded!! :D

Som om det tar slut där!?!?! Näedå!
Glad i hågen åker jag och hämtar ut den och lägger den för laddning...medan den laddar kör jag tjejernas väskor
till deras pappa och passar samtidigt på att hälsa på min svåger som kan ALLT om teknik...vi tar en kopp kaffe och han berättar om alla roliga funktioner osv...
Tillslut säger jag att nu ska jag hem och ladda över alla mina kontakter på SIM kortet och sen köra igång.

Eh, va? Har du inte fått med ett nytt LITET SIM kort?
NÄE!! Vaddå??
Jo då visar det sig att nya Iphone 4 har mindre SIM kort!!
Ringer givetvis mina bästa polare på Telenor kundservice, denna gång var det homien Magnus som svara.

OOOOJ!! Det har vi missat att skicka ut säger han när jag fråga vart mitt NYA SIM kort är??
Ska ta 2-3 dagar MAX en vecka!!!
Buhuuuuuuääääää!!!



Men snabbt insåg jag förhandlingsläget...så deras PLUMP i protokollet har tagit bort en och en halv månadskostnad för mig!! Katschiiiing!!!

Well...summa sumarum....får vänta på kortet...när det kommer ska jag och min svåger Mulle Meck klippa det gamla så jag kan hämta upp alla mina kontakter...SEN ska jag sätta i mitt nya fina LILLA SIM kort!! ;)


Så här ser skatten ut i alla fall!!! Får vänta och längta lite till....uppenbarligen!!!




Pussåkram på er!

Blev så snopen!

Hade inte koll på att det var 1:a advent redan nästa helg...lite besviken....ville pyntat ihop med tjejerna! :'-(
Spela julmusik, känna doft av Apelsiner med nejlikor, pepparkaksdeg och kanske lite glögg...

 




 

Pusspåer

Visst blev det stämningsfullt? :-)

dsc_0985 (MMS)

Visst blev det stämningsfullt? :-)

Efter!

Nu är balkongen röjd och förberedd för vinter och snö...och JUL! :)

Har kört balkonglådorna och balkongstolarna till min pappa för vinterförvaring. Grillen och balkongbordet är nedburet till förrådet. Tack för hjälpen Mini och kompisen Ellen.
Har sen skurat trallen med Såpa.
Skulle hemskt gärna vilja veta hur man får bort algerna på insidan av balkongen på ett bra och effektivt sätt utan att köra med någon högtryckstvätt?...får väl egentligen inte skura golvet heller men jag har inga balkonger under mig så jag blundade för det idag!

Så nu har jag och Stora L satt upp ljusslingan och provat att den lyser och det gör den! :)
Tack för hjälpen Stora L.

Så här ser det ut nu (och det vita ni ser är INTE snö utan vi lever fortfarande med de små frigolitkulorna från Stora L's havererade Saccofåtölj!







Nu sitter Stora L och läser läxor (säger hon i alla fall? jag tror mer på att hon surfar och lysssnar på musik!)




Nu får vi fixa käk för magen börjar kurra!
Mini och Ellen är på Köpcentrat vid bron...undrar om vi ska hämta hem dem snart?
Gäller att parera så man inte satt sig att äta precis när de ringer?


Pusspåer!

Före!

dsc_0983 (MMS)

Före!

Nu ska här planteras om! Vet att jag borde...

dsc_0982 (MMS)

Nu ska här planteras om! Vet att jag borde Googla innan om det verkligen är säsong och om växterna klarar chocken? men jag chansar..för annars blir det ALDRIG av. Pösspåer

Vill ha snö!!! Kan det inte bli sån vinter...

Vill ha snö!!! Kan det inte bli sån vinter som det var de två sista? Vill vakna på morgonen av att ljuset som sipprar in vid kanten av rullgardinen är liiite ljusare än vanligt...det ljuset har en speciell karaktär! som gör en så där barnsligt glad! :-D. Döttrarna är ju hos sin pappa sen igår även om det är veckan hos mig...han fyllde ju år så då är det ju självklart att de ska vara hos honom! :-) och Snyggve är med barnen hos sin mamma och hennes man i Järna. Insåg att det var väldigt länge sedan jag sov själv...märklig känsla för så var ju normaltillståndet för nåt år sen och precis när jag träffade Snyggve så var han pappaledig ett halvår uppdelat på några dagar varje vecka så honom träffade jag "bara" Måndag, Fredag, Lördag och Söndag den veckan jag inte hade barnen. De dagarna gick superfort, precis som veckan när tjejerna är här...man hinner inte blinka förrän det är Måndag och dags att åka till pappa igen. Men det är väl för att man är glad och hel på nåt sätt. Well...sötingarna dyker väl upp här under dagen? Stora L ska till kyrkan på den obligatoriska Gudstjänsten inför konfirmationen och Mini kommer väl när hon sovit klart...hon är sömntutan av dem. :-) Jag somnade nog inte förrän 02:30 igår och är redan vaken?! Men jag får väl gå upp å äta frukost? Idag ska jag tömma blomlådorna på balkongen, bära ned grillen och solstolarna i förrådet sen ska jag nog sätta upp ljusslingan med fusk granriset så det är på plats och prov tända en gång så jag ser att den funkar! Sen får den vila till nästnästa helg. :-D Pusspåer och ha en fin Söndag! <3

Hemma igen...

Har varit på visit hos Moster och hennes man i Falköping idag! Jättemysigt.
Fick jättegod pasta med bacon sås med massa gott i! Mums! Sen åkte vi och hälsade på min kusin (min mosters son) och hans sambo...de har en liten bebis på G och ska göra U-ljud på Måndag! hon var så söt!

Sen åkte vi hem till moster å C igen och kollade "Så mycket bättre"
Det är verkligen inte bra i år! lite mer tillgjort och konstlat i år känns det som!

Lyssnade på förra årets låtar i bilen på vägen hem....de vinner! ENKELT!

Hittade en annan låt på mobilen...var gööör go att köra bil till och gillade texten...även om det är en
"slagdänga" som Astrid Lindgren skulle kallat den.




Så känner jag ibland!!

Borde sova nu men är jättepigg...blir väl att surfa runt lite till innan dags att tryna

Pusspåer!

Jag kommer ihåg en tid då jag var den som ...

Jag kommer ihåg en tid då jag var den som tog längst tid på mig att göra mig iordning....så är det inte nu längre..... ;-) Pusspåer

Julklappstips till nån ni tycker om. Dett...

dsc_0981 (MMS)

Julklappstips till nån ni tycker om. Detta är nog den bästa feel-good sak jag har...köpte den för sisådär 5 år sen och den är så bra! Lätt att hantera, diska i diskmaskin och resultatet är sååå gott! Idag fanns inga apelsiner att tillgå så det blev färskpressad clementinjuice idag. Nu frukost med mina finaste! <3 Pusspåer!

Jahapp. Lördagmorgon, vaknade av ett sms p...

Jahapp. Lördagmorgon, vaknade av ett sms precis. Jag brukar alltid stänga av ljudet på nätterna. Skulle det vara någon som ringde skulle jag vakna av vibrationer mot sängbordet men om jag får ett enstaka sms, mail eller nån som skickar ett Wordfeudord mitt i natten så vaknar jag inte och det kan jag överleva. Är det viktigt får man ringa m a o. Så nu är jag vaken....klarvaken!! Ligger och funderar på om jag ska göra ett ryck och gå upp? Ta en dusch, fixa frulle och vara redo när mina två lemurer vaknar. Vi ska till shoppingcentrat vid bron för de ska köpa present till sin pappa och jag ska köpa present till min mosters man som fyllde i Söndags. Jomen, en varm dusch får det nog bli medan kaffet och frukostägget kokar. Ha en fin Lördag! Det tänker jag ha! Pusspåer!

Puh, nu är hon hemma! <3 Då ska det bli sk...

Puh, nu är hon hemma! <3 Då ska det bli skönt att sova. Pussigen

Nya tider.... Ligger vaken och väntar på S...

Nya tider.... Ligger vaken och väntar på Stora L som är hemma hos kompisen och kollar på film...ihop med två killar...jepp!! Så här ligger jag å vrir mig.... Hoppas hon håller tiden! Annars bli're andra bullar! Go'natt å pusspåer!

Fascinerande...

Är förundrad hur utbildade människor frivilligt spelar mer korkade än de är....och de tror verkligen
att man ska köpa det med hull och hår?

Patetiskt! och sorgligt....

Blähhh....

Nepp....den här dagen stryker vi! Ingen bra dag!




Lägre än låg...inte ens sugen på nåt att tröstäta! ;) men länge sen sist nu så det får väl gå!?
Jäkla vakuum igen...vet inte om förhandligarna på företaget går bra eller dåligt...får man lön nästa vecka?

Mår alltid bättre när jag sprungit men vågade mig inte ut idag igen då jag klarat springa utan att få ont...vill ju inte träna sönder mig med en gång?
Tur att det snart är advent så att man får lite ljus i fönstren och myspys! Stod i tidningarna att det inte kommer
bli någon snö direkt denna vinter och jag gillar snö...det lyser upp..



Idag har jag och Mini varit och köpt ljusslinga med fuskgranris till balkongen. Ni får se bild när den är uppe
men det blir ju givetvis inte före Adventshelgen....såg att några satt upp sina adventsstakar när jag cyklade hem
idag...tycker det är att tjyvstarta!! Gillar det inte....men det är ju jag...de gör ju som de vill! :D



Nu ska jag kolla Masterchef på TV3.

Pusspåer



Cykeltur till drömfabriken....

dsc_0978 (MMS)

Cykeltur till drömfabriken....

Underbara Berg!!

Äntligen ett av mina favvo TV program!!

Underbara Carina Berg!! I like!

Underbara Carina Berg!! i Berg flyttar in.
Idag besöker hon komiskt nog Lotta Engberg m a p nyproduktionen av Kär och galen igår...
..vilket för övrigt var KASS!! så ytligt så det finns inte...och jäklar vad opersonlig vigseln var!

Går fetbort nästa Tisdag!

Annars finns det ju andra roliga program att titta på som t ex.

Desperate housewives.
Så mycket bättre
Vem kan slå Filip och Fredrik.

e ju lite soft för frågesporter också...typ Vem vet mest.

Sen saknar jag sjuuukt mycket det underbara Cougar Town. Bästa kvällen är Tisdagar
när det går och sen att komma till jobbet för en "recap" med min kollega som sitter närmast mig på Onsdagmorgonen!
Tror inte det kommer tillbaka förrän till våren...så det blir bara att vänta...på det med!

Väntan verkar vara temat nu!! ;) men den som väntar på nåt gött.....och efter väntan i Telenors telefonkö så fick jag veta att telefonen eller Iphonen! var nu på väg till Schenker....kanske kanske kanske hinner den komma innan helgen...men det är kanske att hoppas på för mycket!?

Förresten...hann springa idag! 6,7km på 41 minuter så det var lite segt...men ack så skönt!!
och ännu bättre...har kunnat springa flera ggr nu utan att få ont!! inte ont i knät och inte ont i vaden!!
Njuter för varje gång det funkar. Jag hoppas att min nya löpteknik gett utdelning...springer mer upprätt nu...rakare i ryggen.

Sitter just nu i soffan med Mini och Stora L brevid mig och älskar det!! och dem!!


Nepp, over'n out for 2 day!

Pusspåer




Ooooojdå!?! Popcorn...ikväll igen?? Så det...

dsc_0975 (MMS)

Ooooojdå!?! Popcorn...ikväll igen?? Så det kan bli... Pösspåer

Chaufför.

Då var det onsdag och om 13 min ska jag köra Mini och hennes kompisar till träningen. Sen drar Stora L och jag och letar fusk granrisslinga till balkongräcket. Stora L ska handla ansiktsmask å lite annat lullull också.

Jag längtar mest...efter telefon...och Snyggve. Vilket konstigt liv man har...nästa vecka...när man är med Snyggve, då kommer man att längta efter tjejerna!! Har lite svårt att vara här och nu inser jag.

Medan jag bloggar idag har jag Telenors kundservice i luren...det var givetvis kö och jag hade sex minuters väntetid...vi får väl se hur det blir med det?!
Vill bara få veta när MOBILEN kommer!! Suuuuuck!!!

Till helgen ska tjejerna till sin pappa som fyller år så de drar Lördag och kommer åter på Söndag. Då funderar jag på att ta Gittan och åka till min moster å hennes man och bara hänga med dem...saknar dem!!

Nu på med jackan....återkommer sen....

Pössålänge

En kopp kommer lastat....med koffein...så ...

dsc_0973 (MMS)

En kopp kommer lastat....med koffein...så att jag ska vakna! För trött det är jag! Idag är det -5.1 och rimfrost i träden! Pusspåer

Kär och galen.

Nu ska tjejerna och jag bänka oss framför nyproduktionen av "Kär och galen" som nu leds av Sofia Wistam.
Då på den tiden det begav sig var det Lotta Engberg som var programledare och om jag inte minns fel så
var det åtminstone två par från Trollhättan som fick gifta sig i programmet!

Kan inte bestämma mig om jag tycker om Sofia Wistam...hon ska få en chans till :)



Så här såg Lotta Engberg ut...då....



Nu är popcornskålen full av varma goa popcorn! MUMS!!
Let the lovegame begin! :D

Pusspåer!

Hela helgens firande.

I Fredags hade vi tjolahopp med jobbet.
Vi hamnade på Såtenäs flygflottilj och sen åkte vi vidare till en jättefin gammal skola som de hyrt där vi fick
jättegod mat.

Sen åkte vi hem till Annie och hennes kärlek och fick god mat där med och lite vin tror jag bestämt.
Vi var inte hemma förrän 02:30.

På Lördagen var det bara att fixa iordning sig och övernattningsrummet för M&S. Vi skulle vara hos Snyggves kompis vid 12:00 och det vi visste var att vi skulle ha badkläder och middagskläder med oss.

Vi fick god lunch när vi kom fram och sen var det att ta ytterkläder och väskor och ge oss mot busshållplatsen mot stan.

Här ser ni "vår" busschaufför för dagen.



Nästa anhalt var Bowling hallen som ligger alldeles vid badhuset här i stan.
De delade in oss i tre lag och vi fick var sin bowling bana.

Vi spela hårt! Speciellt en av tjejerna....


(fast de var inte hennes fel fick vi veta...den hade crashat redan en timme tidigare och den tillfälliga lagningen höll inte)  :)

Efteråt fick vi gå till Relax avdelningen där det fanns olika sorters bastu, kallbad och bubbelpool...



Efter det mysiga relaxbesöket så fick vi gå vidare till ett bageri här i stan
där frun i huset jobbar....där fick vi först tårta och kaffe och SEN!! fick vi
prova på att göra egna bakelser så spännande...men jag fick värsta prestationsångesten tyvärr...låste sig helt!
Så jag gick in för smak...det fick se ut som det ville bara det gjorde sitt i munnen!! :P

Så här blev den:



Den bestod av ett lager nötmaräng i botten, mörk choklad tryffel, ett lager nöt
maräng till, sen smörkräm, hallon, grädde och sen som ni ser ett färskt hallon och
två choklad hjärtan på toppen.
Den var fakistkt jättegod! :D

Några av de andra höll en helt annan klass....och andra ytterligare en....ja ni kan ju
se själva hur fantasin skenade på en del.....



På nedan bild hittar ni den vinnande bakelsen. Det är den längst till vänster
i bild...den som ser ut som en liten minitårta...så fin!



Sen åkte vi hem till Jubilaren igen och fick en jättegod middagsbuffét
med god dryck till...och våra egna bakelser till dessert.

En jätte kul dag och även om jag ibland känner mig lite utböling så
gör de flesta sitt för att jag ska hänga med i svängarna och i tugget.
Snyggve gör allt för att få mig trygg och glad och är en riktig klippa!
Love him for it! <3

Nepp, nu dags att kolla om det MÖJLIGEN??? behöver röjjas lite hemma?
Har ju en "liten" fjortis som är hemma med ont i halsen, feber
och har haft huvudvärk i två dagar.

Pössåkram


Åhhhh.......att vänta är kass!...men samtidigt underbart...

Näääär kommer min mobil!?!?!

De sa inom en till två veckor och i Söndags var det en vecka! nu en vecka och TVÅ dagar...vill inte vänta längre!
och inte kan de meddela på Telenor vart i pipeline den är?! KASS!

Får väl gå här och tråna...och vänta....

Under tiden planerar jag och mina goa Lottotjejer på jobbet middag i Göteborg.
Siktar på att äta på Restaurang Dalla Nonna. MUMS!
Var där med Snyggve i våras då vi fick tips från hans vän M och hans fru H (det var hos dem vi var på 35-års baluns i helgen. Lovar ska berätta mer om det!)

Här är länken om ni blir nyfikna.

http://www.etcrestauranger.com/nonna.htm

 

Nepp...återkommer lite senare...nu käk...

 

Pössåkrampåer

Onsdag på landet.

Sitter i soffan på landet och valde att knycka Snyggves dator för att det är ju så längesen jag skrev.

Har precis tonat håret och håller fast vid min favvofärg...mörk brunt...utan röda nyanser i...känns jättegött.
Var och klippte mig i Måndags också...toppade mig och klippte upp lite så nu är allt det slitna borta.

Imorgon ska jag och min dotter Stora L till frisören och färga ögonfransarna. Hon hade försökt hemma själv...utan att jag visste...gick inte så bra...fick lite i ögat...var nog inte så bra...sved rejält!

Nu börjar det nog bli tråkigt för er att läsa om min städcrusade men nu är stora ryamattorna i vardagsrummet piskade och alla golv torkade också!! End of story! Nu är det bara vanligt underhåll som behövs för att hålla ordningen! :D

En kollega till mig var med sin sambo i Ullared igår och hade med sig världen sötaste Lunchbag till mig och min andra kollega Fru Johansson. Tackar för det. :-)

Ungefär så här ser den ut...den enda bild som liknade den i alla fall.





När jag får min Iphone kan jag ta rikitgt bra bilder som jag kan lägga upp!
Jovisst....har beställt en Iphone med mitt abonnemang....tror att det kommer bli mycket mer spontanbloggande
då! :D

Annars är det mycket Wordfeud nu...nästan hela avdelningen på jobbet är igång och det är full tävling! :)

I helgen ska Stora L på konfa läger...hon ser fram emot detta jättemycket...men jag tror att de kommer att vara mer hårt hållna än hon förstår. Vet att mobilen ryker så det går inte att vara uppkopplad hela tiden som de är vana vid! ;)

Senaste gällande jobbet var att GM inte ville släppa tekniken till Kineserna...så nu blev det stopp igen...och dagarna de går....

Själv lyfter jag blicken igen och tittar söderut! Går ju inte längre...vill kunna planera längre än en månad i taget!!

Nu ska vi kolla "Berg flyttar in"...hon är ju störtskön!! :)

Glöm inte kolla in Pascal Engmans sarkastiska och roliga blogg...nu har Eva Dahlgren fått sig en känga....och Tomas Brolin! ;)

http://bloggar.expressen.se/pascalengman/


Pusspåer




Så NÖJD!!

Ännu en helg har passerat där jag varit dåååålig på att blogga! men
denna helg har varit stor röjja och rensa helg!

Har rensat mina garderober, byrålådor, badrumsskåp och Minis vindsgarderob i hennes rum...jäklar vilken ordning och reda det är nu!! Har rensat avloppet i duschen och jag ska fortsätta min crusade imorgon.

Känns såååå skönt! "Bara" själva städningen kvar, ska göra ett röj i skafferiet, städa ur kylskåpet, damma och skura golv och sen så ska äntligen de svarta ryamattorna ut å piskas!!

Kan bli hur spännande som helst! vet inte vad som gömt sig mellan "ryorna"?? :D

Fick hör att det jag håller på med är "Feng shui" och det är det nog. Ut med saker man inte använder och behöver samt sånt som ger negativ energi. Häck väck puts väck!

Sååå vad händer i veckan...blir väl en tur till landet imorgon men Snyggve ska jobba länge så jag hinner hem och beta av något på att göra listan först. Ska se till att vara där ute till kl 19:30.

Sen på Tisdag blir det att träna, springa alltså.

Onsdag kanske landet igen!? Torsdag tvätt dag och fixa lite inför helgens födelsedagsfirande.
Vi ska till Snyggves kompis och hans fru som fyller/fyllt 35 år. Hela killgänget förutom en ska samlas med respektive utan barn.
Jag blir alltid lite nervös och känner mig lite off...vet ju inte hur de känner? Har lite svårt att känna mig trygg med mig själv...så där som jag är när jag med de jag känner.
En sak är i alla fall skönt och det är att M&S fr Gbg som jag och Snyggve träffat några ggr hemma hos dem och hos Snyggve kommer med denna gång och de ska dessutom sova hos oss! Gillar S humor, hon är rak och enkel! Det gillar jag...då slipper jag undra.

Har förstått att alla inte känner sig OK med situationen med att Snyggve träffat ny efter separationen och det är apjobbigt att känna att man tränger sig på när man äntligen är glad och lycklig...men jag önskar att de insåg att de kanske själva hamnar i samma situation nångång...för det vet man ju verkligen aldrig!!?? och då vill man ju bara få vara...utan att behöva tänka och be om ursäkt för sig själv.

Tror inte att någon VILL bli ensam av en eller annan anledning...vare sig man är den som blir lämnad, lämnar eller kommer överrens om det...för att man inte lever i symbios längre, för att man tagit olika avtagsvägar på vägen.
Men sen...när man gått vidare, lyft blicken (i o f sig efter nån smäll eller två på vägen) och träffat kärlek igen så vill man ju bara få vara glad!! och lycklig!! och kär! :)

Vem vill missunna någon det? Fast världen är ju inte svart och vit, inte heller enkel! Det finns ju hur många färger på paletten som helst, känslor och grader i helvetet...och nog är det som så att verkligheten ligger i betraktarens ögon.

Nepp...slut på dagens filosofiska stund! för det var den enda på hela helgen! Har inte haft tid innan! :D

För förutom att ha städat och röjjt i helgen så har vi haft tid för roligt och mys också.
I Fredags var Stora L, hennes kompis E och jag med Snyggve och hans barn och badade på badhuset nära där de bor...de har 34 grader varmt i vattnet!! Soo nice.
Snyggves barns kusiner och deras pappa dök upp också så det var verkligen full fart och vi lekte söderhavsö och man överbord! Fanns en schysst lian man kunde svinga sig i ut i vattnet...den var jag ju bara tvungen att prova förstås!

Sen åkte vi hem till stada igen jag och tjejerna och plockade upp lilla Mini som vunnit Höstlovsbollen!!
Sen blev det Pizza och fredagsmys framför dumburken.

Igår hade Mini övernattningskompis och de höll sig visst vakna till 02:30!?

Idag kom Snyggve och hans lilla S hit medan sonen var på bowlingkalas här i stan. Jättemysigt, vi kolla Madicken, gick och handla på ICA och hon var ursöt där hon drog omkring den lilla kundvagnen och hjälpte till hela tiden!

All annan tid var antingen sov, röjj eller äta-tid denna helg!! :D

Nepp...snart dags att sova! Ny arbetsdag imorgon!

Pusspåer!



Illamåendet.

Undrar om illamåendet igår kväll kan ha någonting att göra med att jag druckit vatten med en touch av handkräm i någon dag?!  
PONNY!!! Revenge!

Eller så var det sushin...eller kaffet...men allra troligast handkrämen!

Pusspåer

Jag, en färgglad typ? NOT!

Vad är det med mig! Hittar INGET snyggt i affärerna nu för tiden!?
Var ute idag och letade efter något att ha på mig då vi ska på 35-års fest nästa helg...blev en liten svart sak...för omväxlingsskull...får piffa upp med lite smycken...och en poncho med polokrage...svart förstås...hur varm och go som helst.

Blev inte så bra bilder men men...






Har fortsatt mitt rensningskorståg...idag byrålådor i sovrummet...gjort plats för kortärmade top:ar och linnen som ska dit i helgen då Lördag är stora rensar dagen....om jag inte blir sjuk?? Mår ap-illa just nu...vet inte om det är skinkmackan eller att jag druckit för mycket kaffe idag? Får ut och se om det finns nån Cola i kylen att häva i sig...blähhh!

Annars var allt toppen...innan jag åt! ;)

Pusspåer

Minne.

Igår när jag körde hem ploppade helt plötsligt upp ett ord i mitt huvud...så där poff bara!

PIPPO!

Började nästan skratta högt för mig själv i bilen!

Saken var den att Stora L kan ha varit runt 10år och hade precis fått sitt första Nintendo DS med ett slags hund spel där man kunde döpa hunden och sen ropa på den och få den att göra kullerbyttor m m.

Well...spelet funkade inte riktigt som det skulle och vi, Stora L och jag, fick åka ut till Siba för att byta ut det.
Killen som hjälpte oss tog fram ett nytt spel och sattde det i konsolen och skulle för säkerhetsskull kolla
så att detta var OK.

Han bad då Stora L att på nytt döpa hunden som hon sen skulle ropa på flera gånger....uppenbarligen hade ju spelet nån slags mikrofon så hon skulle upprepa namnet flera ggr så att spelet kände igen hennes röst och namnet....

Vet ni vad ungen döper hunden till?????

PIPPO!!! Hon står där inne på Siba med en lång kö efter oss och ropar högt och ljudligt;
PIIIPPO!! Piiiiiippo! Piiiiiiiiiippo!

Siba killen och jag bröt fullständigt ihop av skratt och folk runt omkring börja småflina...stackars Stora L
som bara var 10 som sagt förstod INGENTING!! men var glad och lycklig ändå...spelet funka ju!! ;)

Well...igår när hon ringde från sin övernattningskompis för att säga Godnatt till sin snälla mamma så kunde jag inte låta bli! Jag var tvungen att berätta.....MOWHAHAAAHAAAA....gissa om hon skratta och vad piiiiiiiiiinsamt hon tyckte det var!!

Sjuk humor...jovisst....men det är ju jag det liksom...

Så här kan Pippo ha sett ut...på den tiden det begav sig... ;)


Pösspåer!

Förresten...var ute och sprang idag...seg som bara den men skönt så här efteråt...fick energi att starta tvättmaskin och bära ned lådor till förrådet....a win win som man säger!

Pössigen

Försöka duger. :)

Idag skulle mattans hämtas upp av sin köpare och när hon kom och vi hade lagt in den i bilen
så säger hon;

-Nu skulle jag vilja pruta 50:-!

Öh, näe det vill inte jag! svara jag...jag har ju tre köpare till på rad som vill ha mattan så varför
skulle jag pruta på det pris som vi kommit överrens om?

-Oh, du förstår...de jag sålt till har alltid prutat när de kommer till mig så jag trodde att man gjorde så?!

Well, så gör inte jag, svarade jag.

-Ja, jag kan aldrig stå emot när de börjar pruta, sa hon.

Då tycker jag att du ska skriva i annonsen i fortsättningen att hämtpriset är prutat och klart så slipper du
tänka på det i fortsättningen om du har svårt att stå emot..sa jag och blinkade ;)

Visst inte att jag var så tuff när det gäller business! :D
Det var bra att veta! och kul! Undrar om jag har nåt mer att sälja? som bara ligger och skräpar i alla fall.
Inte för att jag lyckats samla på mig speciellt mycket på två år men man vet ju aldrig.
Vet i alla fall att jag har typ 7 par jeans som jag inte får på mig längre som jag BORDE sälja...men TÄNK OM!! jag
skulle komma i dem igen?? ;)

Sitter och slöar i soffan, tjejerna är med kompisar och jag lär inte komma i jeans när jag är så här slö men det är allt ganska gött att bara slänga fötterna på soffpuffen och sjunka ned i kuddarna i soffan!

Ska ta mig i kragen alldeles strax och åka ned med lite lådor till pappsen då jag fått låna ett av rummen i hans källare för lite förvaring.
Sen måste jag sätta igång och välja ut lite foton för mina två fototavlor i hallen.

Förresten, nu har Pascal Engman börjat blogga igen!! Tycker han är så cyniskt rolig! Lite 80-tals ironi över den killen     "---"!
U, du vet vad jag menar!! ;) å alla ni andra också som sett Henrik Schyfferts soloshow.

http://bloggar.expressen.se/pascalengman/


Nepp, dags att få häcken ur vagnen och få lite gjort....med betoning på lite! ;)

Pusspåer goingar.

P.S. Miss South, hur går det...är bloggen igång? Läääängtar!